24 Haziran 2011 Cuma

Gençlik Filmleri Festivali Radikal'de




Gençlik Fimleri Festivali’nin “Genç Yönetmenler Kuşağı” kapsamında 21-24 Aralık tarihleri arasında İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa ve Kocaeli’de genç yönetmenlerin kısa filmlerinin ücretsiz olarak gösterimleri yapılacak. Festivalin açılışı 21 Aralık’ta İstanbul, Ankara, İzmir, İzmit ve Bursa’da 26 aralıkta ise Eskişehir’de olacak. Daha sonra ise çeşitli üniversitelerde ve Anadolu’da izleyicilerle buluşacak.
Gençlik Filmleri Festivali, alışık olduğumuz kısa film yarışmaları gibi değil. Başta yarışma kültürüne karşı olduklarını üstüne basa basa belirtiyorlar ve çeşitli yarışmalar düzenleyerek seçilen filmlere belirli ödüller koyan yarışmaların, sinemanın gelişmesi ve yaygınlaşması adına hiçbir fayda sağlamadıklarını düşünerek, bu festival kapsamında oluşturulan Film Seçme Ekibi ve Festival Danışmanları’nın ortak fikirleri doğrultusunda olabildiğince fazla filme yer vermeyi amaçlıyor. Çeşitli üniversitelerde ve oluşturulan film atölyelerinde geniş kitlelere ulaşarak genç yönetmenlere destek olmayı planlıyor. Festival destekçileri arasında Yetkin Dikinciler, Ece Temelkuran, Erkan Can, Bennu Yıldırımlar, Halil Ergün, Hüseyin Karabey, Aydın Sayman ve daha bir çok isim yer alıyor.
Festival düzenleyicileri, kendilerince Kolektif Sineme Ekibi diye adlandırdıkları, festivalin direk kurucaları ve sinemayla ilgilenen bağımsız öğrencilerden oluşuyor. 2007′den bu yana çeşitli sinema atölyeleri düzenleyip, kısa filmler çekip, çok sayıda film gösterimi yaparak, bu filmlerin oyuncu ve yönetmenlerini ağırlayarak söyleşiler düzenleniyor. Kolektif Sinema’ya katılmak ve festival gönüllüsü olmak için ise; genclikfilmlerifestivali@gmail adresinden iletişime geçmek mümkün.
Festivale film göndermek için gerekli tek şart; kısa metrajlı film olması. Konu sınırlaması ya da ortak bir tema yok ancak; festivalin içeriğiyle benzeşen filmlere öncelik tanınacak.
Film gönderimleri genclikfilmlerifestivali@gmail adresinden yapılacak.
Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye yine www.genclikfilmlerifestivali.org adresinden ulaşmak mümkün.
İmge Balık- radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder